Новини

<< Към всички новини

Участниците в „рок-маратон „Надежда и приятели“ се обединиха срещу наркотиците

17/09/2019
Card image cap

Участниците в„рок-маратон „Надежда и приятели“  се обединиха срещу наркотиците

 В навечерието на празничния  17 септември,  Северен парк беше домакин на традиционния рок маратон "Надежда и приятели". В  програмата на   музикалното събитие бяха включени     групите  „ЕXTREMUM”, „Хоризонт“ и “STAY”.

Основното послание на организаторитте район „Надежда“ и  НЧ "Съзнание 1919"  беше превенция на употреба на наркотични вещества. „Заедно срещу дрогата, обединени от музиката“ е посланието, което рок музикантите отправиха от сцената.

„Информираност и последователна здравна политика са ключови при рисковите групи. Не е най-важно кой е виновен, а  навреме да се потърси помощ за зависимия”, коментира инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“.

„С подобни концерти, искаме   да стимулираме интересите и активностите на младежите в сферата на изкуството. По  този начин им показваме, че има интересни алтернативни занимания, с които да изразяват себе си.“, казаха представители на читалище „Съзнание 1919“.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Столична  община, като част от Календара на културните събития на Столична община.