,

Столична Община Район "Надежда"

гр.София, жк.Надежда, ул."Кирил Дрангов" 55
Топ журналисти дадоха личен пример на учениците от 15 СУ „Адам Мицкевич“

Публикувано на: 05/05/2017
RSS
Print this page

Седем от най-известните имена в българската журналистика и бизнес гостуваха в 15 СУ „Адам Мицкевич“ в рамките на  кампанията „Успели българи дават личен пример“ .  Инициативата се  провежда под патронажа на столичния кмет г-жа Йорданка Фандъкова.

Любимците на зрителите, сред които Боби Ваклинов (Nova TV), Богомил Грозев (Nova TV), Ники Кънчев (Дарик радио), Кристина Кръстева (в. 24 часа), Костадин Филипов (www.delo.bg), Бояна Бояджиева - Дартс Нюз и Искрен Иванов (Мениджър „Образователни проекти“ във Vivacom)  се срещнаха с ученици от столичното училище.

Ники Кънчев разигра училищен вариант на играта „Стани богат“, в която деветокласници от 15 СУ отговаряха на въпросите, поставени от популярния телевизионен и радио водещ.  Те узнаха  значението на думата „wiki“, която на хавайски значи „бързо“ и обещаха да бъдат проактивни в търсенето на нови източници на информация. Сред основните съвети, които звездата отправи към учениците беше да бъдат толерантни към различните в съвременното обществото. Повод за думите му беше прекрасната Валерия от девети клас, която има Синдром на Даун, но е неразделна част от ученическата им общност.

„Смисълът на инициативата е децата да се запознаят с дейността на успелите хора в България, за да се вдъхновят от тях и да повярват в развитието си тук“, каза Ваня Минева, директор на 15 СУ. Участниците получиха плакети и Благодарствено писмо от ръководството на училището. В своя Поздравителен  адрес към участниците,  инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“ отбеляза „Вярвам, че най-важният инструмент на лидера е силата на личния пример!“.

На събитието  присъстваха  още Анелия Георгиева, заместник-кмет на район „Надежда“ и Анита Игнатова, началник отдел „Образование, култура, социални  дейности и спорт“ в район „Надежда“.

 Звездите от екрана  мотивираха подрастващите  с разказите от първо лице за своята активна и динамична работа. Те разказаха и спомени за своя ученически живот, както и изборът пред всеки от тях  за посоката на развитие.

Инициативата стартира през м. април 2017 г. в 54 СУ Св.„Иван Рилски ”, с основна цел да мотивира, вдъхнови и насърчи децата да учат . Известни лица от телевизионния екран, актьори и певци влязоха в час и разказаха на кандидат -гимназистите за своите успехи

Галерия със снимки, можете да разгледате тук.