,

Столична Община Район "Надежда"

гр.София, жк.Надежда, ул."Кирил Дрангов" 55
Успешно участие на ученици от 101 СУ „Бачо Киро“ във форума „Млад предприемач“

Публикувано на: 03/05/2017
RSS
Print this page

За първи път  ученици от 101 СУ "Бачо Киро" участваха  в Международния панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“, който се проведе на 27 и 28 април в гр. Пловдив.

 Двете ученически фирми на 101 СУ, с ръководител  г-жа Здравка Каранешева, се представиха блестящо!

    Над 1000 гимназисти и студенти  представиха своите  130 тренировъчни фирми, а форумът приветства предприемачи от България, Белгия, Румъния, Сърбия и Черна гора.

   Бъдещите мениджъри  показаха как управляват своите тренировъчни фирми в Международен панаир Пловдив. По време на ТФ ФЕСТ се проведоха 16 конкурси, сред които за щанд, за екип и професионално обслужване, за каталог и рекламни материали, за уеб сайт, за презентация, за най-добра банка, за защита на интелектуалната собственост, за сътрудничество с фирма ментор. Това е единственото в България състезание по професии с международно участие. Очаква се неговото двадесето издание отново да мине в силна конкуренция между отборите, които  са с 18 повече от миналата година.

 Проявата се организира от Центъра на учебно-тренировъчните фирми към Министерството на образованието и науката. Тя е одобрена като международно събитие от Европейската комисия и посочена като добра практика за обучение в предприемачество и развиване на креативността.

Галерия със снимки, можете да разгледате тук.