Общинска собственост

<< Към всички новини

Журналистът Христо Калоферов постави начало на кампанията "Посланик на детската книга" 2024 в Район "Надежда"

06/04/2024
Card image cap

Журналистът Христо Калоферов постави начало на кампанията "Посланик на детската книга" 2024 в Район Надежда, Столична община !

С едноименната инициатива отбелязваме Международния ден на детската книга, като откриваме необятния свят на книгите пред най-малките жители на нашия район.

Първият ни посланик Христо Калоферов посети прекрасните деца от предучилищна група в ДГ 137 "Калина Малина". Той им прочете избрани творби от "Приказки за надеждата" на любимия детски автор Ханс Кристиан Андерсен!

"Най-добрата инвестиция в развитието на едно дете е да му покажем магичния свят на книгите.

Радвам се, че именно нашата градина беше първата спирка на вълшебния сандък с приказки от кампанията "Посланик на детската книга".", каза Снежина Мишева, директор на 137 ДГ "Калина Малина".

"Сигурен съм, че силата на книгите ще превърне децата ни в истинските герои на деня.

Чудото на четенето започва от най-ранна възраст, затона с моя екип ще продължим да търсим и показваме съвременните будители.

Благодаря на всички известни лица, които неизменно подкрепят нашата кампания през годините, водени от общата мисия да вдъхновим най-малките да заобичат четенето“ , каза инж. Димитър Димов, кмет на район Надежда.

Кампанията ще продължи до края на месец април във всички детски градини в район "Надежда".