Заместник-кметът на София Ирина Савина: Започваме строително-ремонтни дейности в 26 училища и детски градини по ОПРР „Региони в растеж“

<< Към всички новини

Уведомително писмо от „Национална компания железопътна инфраструктура“

11/04/2024

В изпълнение на изискванията на чл. 8, ал.2 от Наредба 13 от 26.08.2016 г. за мерки за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне  и начина за провеждане  на растителнозащитни, дезинсекционни дейности и във връзка с уведомително писмо от „Национална компания железопътна инфраструктура“ – поделение „Железопътна секция Враца“, относно провеждане на растителнозащитни дейости на 13.04.2024 г. по линията Реброво – Курило – Илиенци, Ви уведомяваме следното:

Ще се проведе третиране, съгласно чл.8, ал.2 от Наредбата, на 11.04.2024 г. предстоящото третиране, е обявено чрез  публикуване на уведомително писмо в електроннят сайт на общината и чрез поставяне на таблото за масово осведомяване в районната администрация.

Ще се третира с хербецид срещу певели по железопътната линия на разстояние 6 метра от глава релса от двете страни, с препарат  НАСА ТАФ. Пръскането ще се преустановява шест метра преди и след водни басейни, реки , водоеми, водоизточници,  и вододайни зони.

Активно вещество 360г/л глифозат, дата на производство 12.2023 г.

Номер ма разрешителното за пускане на пазара и употреба: 0031-ПРЗ/6-22.08.2022 г.

Притежател на разрешителното Агрия АД

За организиране и провеждане на третирането отговаря: Галя Тодорова – еколог ЖПС ВРАЦА

Приготвянето на разтрорите и зареждането ще се извърши на работни площадки намиращи се в участъци:  Плевен, Червен бряг, Мездра, Бов, Мездра.

Графика подлежи на промяна при лоши метрологични условия.