Новини

<< Към всички новини

Шампиони от „Локомотив“ София дават личен пример в кампанията „Заедно сме Надежда“

30/08/2019
Card image cap

Шампиони от „Локомотив“ София дават личен пример в кампанията „Заедно сме Надежда“

 

Отборите по художествена гимнастика и бокс към ОСК „Локомотив“ София се включиха  в кампанията  „Заедно сме Надежда“ , която реализира районна администрация „Надежда“.

„Поканих  изявени спортисти от отборите по художествена гимнастика и бокс  на червено-черната детска школа,  за да дадат личен  пример на своите връстници. За съжаление вандалските прояви срещу съоръжения по детски и спортни площадки са честа практика в гр. София. Само тази година изградихме 6 нови детски площадки в район „Надежда“, но  по-важното за мен е да успеем да ги запазим здрави и чисти.   Вярвам, че шампионите обединяват хората и са модел за подражание не само в спортните зали, но и в живота.“, каза кметът на район „Надежда“ инж. Димитър Димов при старта на Кампанията „Заедно сме Надежда“.

„Златното“ момиче от националният отбор по художествена гимнастика Катрин Велкова, която вече е главен треньор на малките грации на „Локомотив“, националната състезателка по художествена гимнастика Радина Томова, вицесветовната и европейска шампионка по бокс Стойка Петрова, европейският шампион Красимир Джуров (52 кг) при юношите, сребърната медалистка при девойки Диана Ал Шаар ( 80 кг) призоваха към самосъзнание и  спазване на правилата  за експлоатация по новите площадки. „Новите цветни и атрактивни площадки за игра са наши и трябва заедно да ги пазим!“, категорични бяха големите и малки шампиони на „Локомотив“ София.

„Само обединените усилия на граждани, администрация и бизнес могат да направят града ни по-добро място за живеене. Именно затова нашето послание към местните жители е „Заедно сме Надежда“ . Важно е да  положим единни усилия и да бъдем нетолерантни и непримирими към вандалското поведение срещу обществените зони за отдих и игра.“, допълни кметът на район „Надежда“ Димитър Димов.

 

За сигнали при вандалски прояви на детски площадки в район „Надежда“

Дежурен служител, район „Надежда“- 02 495 11 63

Дежурен, 2 РПУ – 02 982 08 02