,

Столична Община Район "Надежда"

гр.София, жк.Надежда, ул."Кирил Дрангов" 55
Заместник - кметът на район „Надежда“ Анелия Георгиева пожела успех през новата учебна година на децата от 153 спортно училище „Неофит Рилски“

Публикувано на: 01/09/2016
RSS
Print this page

Заместник - кметът на район „Надежда“ Анелия Георгиева пожела успех на децата от 153 спортно училище „Неофит Рилски“ по време на тържеството, с което бе даден старт на новата 2016/2017 учебна година. Анелия Георгиева бе сред официалните гости заедно с началника на отдел „Образование, култура, спорт, социални дейности и европейски програми и проекти“ на район „Надежда“  Анита Игнатова, Андрей Панайотов от Министерство на младежта и спорта, председателят на Обединени спортни клубове „Локомотив“ Даме Стойков и Васил Георгиев изп. директор на Локомотив София. 

153 спортно училище „Неофит Рилски“ започва учебната 2016/17 година с две паралелки повече в сравнение с предишната година. Децата, избрали да учат в спортното училище на  район „Надежда“ тази година са 310, с 40 повече от учебната 2015/16 година.

Директорката на училището Кирилка Диковска благодари на ръководството на район „Надежда“ и лично на кмета инж. Димитър Димов за грижата към училището и за инвестициите, които помагат за успешното развитие на неговите възпитаници. До 15 септември ще е напълно готово новоизградено  общежитие за 28 деца от спортното училище, които ще имат възможност да живеят в непосредствена близост до учебното заведение и спортната база на стадион „Локомотив“. Ученическото общежитие се изгражда по нова  еко технология  чрез монтиране на  излезли от  употреба контейнери за пренос на товари по вода. Проектът за общежитието е изготвен от  архитектите Румен Първанов, Искрен Галев, Юлия Дукова и Николай Ковачев - Pam Consult Consortium и Contraster  architectural  design. Изграждането на  експерименталната жилищна сграда се  изпълнява на основание договор за дарение между Столична община и фондация „Домус“. Средствата за реализиране на проекта са  осигурени от Пощенска банка.

Децата на 153 спортно училище „Неофит Рилски“ вече имат и ново футболно игрище.

 

Снимки от събитието тук