Промишлена Зона

<< Към всички новини

Най-големият Младежки център в град София ще бъде изграден в жк "Надежда" 2

05/09/2023
Card image cap

Представяме ви визуализация на разширението на Център за изкуства, култура и образование "София"!

Една дългогодишна мечта на целия екип на директора Mariana Tafrova и на инж. Димитър Димов, кмет на район "Надежда", ще се превърне в реалност !

Съвместните им усилия в името на децата на "Надежда" бяха възнаградени с одобрението на този мащабен проект!

"Радвам се, че район "Надежда" ще запази и развие лидерското си място в работата с деца, ученици и младежи!", това каза инж. Димитър Димов.

"Благодаря на ръководството на Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова и ресорните заместник-кметове, които застанаха зад каузата на младежите в град София!", допълни той.

Какво предстои в рамките на този проект?

Ще бъде разширена сградата на Центъра на ул. "Свети Никола Нови" 22 с 2500 км.м. с ново триетажно тяло, в което ще има голяма театрална зала, танцови зали и зали за събития, зали за обучения по изкуства, наука и технологии. Съществуващата сграда ще бъде укрепена, а едноетажното тяло премахнато, за да се построи новата част.

Ще се създаде възможност най-малко 1500 млади хора постоянно да участват в различни интересни дейности, които до момента не са предлагани!

Ше започне активна работа с младите хора за изграждене на умения в областите гражданско образование, лидерски умения, езикови курсове, различни видове клубове и работилници, повишаване на дигиталната компетентност и медийната грамотност на младите хора, бизнес консултиране, професионална ориентация и подготовка, арт фестивали и събития, включително стартиране на фестивал „София е младите“.

Новият Младежки център ще си партнира с 3 младежки центъра в чужбина и 5 от България, от които ще почерпи най-добрия опит!

Младежкият център ще бъде финансиран по процедура BG-RRP-1.008-А1 „Дейност 1: Изграждане на младежки центрове (в областни градове)” по Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България (НВПУ). Одобреното финансиране е в размер на 4, 3 млн. лева., останалта част ще бъде финансирана от бюджета на Столична община.