Заместник-кметът на София Ирина Савина: Започваме строително-ремонтни дейности в 26 училища и детски градини по ОПРР „Региони в растеж“

<< Към всички новини

Обществено обсъждане на виза за инвестиционно проектиране на временен открит обект - спортна площадка

02/08/2023
Card image cap

На 01.08.2023 г. от 18:00 ч. се проведе Обществено обсъждане на виза за ивестиционно проектиране на временен открит обект - спортна площадка в УПИ I“ЗА ПАРК“, ПИ  с идентификатори 68134.1375.2008 по КККР, кв. 25, м. ,,Северен парк“, СО-район „Надежда“.

Проектът беше представен публично в Заседателната зала на сградата на районната администрация на ул. „Кирил Дрангов“ № 55, стая 308, като основната цел е да бъдат изразени становища, мнения, предложения, възражения, бележки и препоръки от името на  обществеността.

 

На срещата присъстваха  инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“, главният  архитект на СО – район „Надежда”, арх. Димо Александров, началникът на отдел „УТКР“– арх. Владимир Митрев, младшият експерт на отдел „УТКР“– арх. Олга Божичкова и Младшият експерт по инженерна инфраструктура в отдел „ИИЕКС“ Борислава Димитрова.

           

„Сред основните ми приоритети като кмет на район „Надежда“ е осигуряването на допълнителни места за спорт на открито, където младите хора да тренират и да се срещат с приятели“, каза инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“.

 

„Вярвам, че с реализирането на този проект ще привлечем повече млади хора, които имат желанието да спортуват. Смятам, че избраното място е изключително подходящо, тъй като в близост до тази площадка ще бъдат изградени Въжен парк и Байк парк'', допълни той.

 

„Благодаря за проявения интерес в проведената обществената дискусия. Вярвам, че реализирането на този проект ще помогне не само развитието на спорта, но ще привлече повече млади хора, които да идват да спортуват“, това каза Йоан Досев, представител на клуб ReCreate.

 

Проектът ще бъде изложен в стая 206 на етаж 2 в сградата на районната администрация. Допълнителна информация по проекта по времето за изготвяне на становищата ще представя арх. Димо Александров – главен архитект на отдел „УТКР“ на СО -  район „Надежда“.

Писмени становища по проекта могат да се подават до 11.08.2023 г. по реда на чл.23 от НРНПООСО в деловодството на СО - район „Надежда“ на ул. „Кирил Дрангов“ № 55. Становища, постъпили след посочения срок, няма да бъдат разглеждани

Заключителната обществена дискусия ще се проведе на 16.08.2023 г. в заседателната зала на сградата на районната администрация на ул. „Кирил Дрангов“ № 55, стая 308.