<< Към всички новини

Продължава обновяването на алейната мрежа в парк "Надежда"

31/05/2023
Card image cap

До средата на месец юни очаквам да приключим обновяването на алейната мрежа в парк „Надежда“. Ремонтът включва още 50 броя нова паркова мебел, възстановяване на обществената чешма, и нови кошчета. Премахнахме опасна сграда на територията на парка, където планираме да изградим ново спортно игрище . Младите и активни жители на района, предложиха мястото да се превърне във волейболно игрище. Екипът ни ще проведе анкета сред жителите, за да чуем още предложения от хората.

Благодарим на кмета на град София Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova , Дончо Барбалов, заместник-кмет в направление "Финанси" и общинският съветник Владимир Митов, с които заедно проверихме строително-ремонтните дейности на този обект.

"Последователно работим по реновирането на парк "Надежда"– обновихме осветлението , обогатихме озеленяването чрез кампанията "Зеленото сърце на Надежда", реализирана съвместно с Ротари общността. Осигурихме и средства за проект за реновиране на фонтана в парка. " каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова.

Модерният облик на парк „Надежда“ ще бъде допълнен и с нов пешеходен мост, откъм бл 65. Той ще бъди по-широк, удобен и стабилен, като реализацията му е част от проект УРБИНАТ.

Северен парк отдавна е най-посещаваният и любим парк в нашия район, след реализацията на основният ремонт. През тази година ще завършим и Скейтпарка в Северен парк, който ще се превърне в атрактивно място за младото поколение.

Снимки - Аделина Ангелова