,

Столична Община Район "Надежда"

гр.София, жк.Надежда, ул."Кирил Дрангов" 55
Фестивал за поп и рок музика – София 2012

Публикувано на: 08/08/2012
RSS
Print this page

 


СЕДМИЦА НА ВЯРА, НАДЕЖДА И ЛЮБОВ  И

 

ФЕСТИВАЛ ЗА ПОП И РОК МУЗИКА – СОФИЯ 2012

 

в подкрепа на

 

НАЦИОНАЛНА БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ

„НЕКА БЪДЕМ ПО -ДОБРИ“

 

За изграждане на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в будна кома

 

 

 

Столична община и Сдружение „Спринт Продакшън“ организират Седмица на Вяра, Надежда и Любов в подкрепа на Националната благотворителна кампания „НЕКА БЪДЕМ ПО - ДОБРИ”.

Празниците ще бъдат в периода 10 – 16 септември по повод деня на София – 17 септември пред Националния дворец на културата.

В рамките на седмицата ще се проведат поредица от концерти. Участие ще вземат народни състави, балетни формации, училищни танцови групи, актьори и певци в неравностойно положение. Ще се проведат специални вечери на фолклора, класическата и джаз музика, поп и рок  музиката, както и Фестивал за поп рок музика – София 2012.

Фестивалът ще бъде в две категории – ”Конкурс за нова българска поп и рок песен” и ”Международен конкурс за изпълнители”, който също ще подкрепи благотворителната кампания „Нека бъдем по-добри”.

Зрителите и слушателите ще имат възможност да участват в класирането на конкурсните песни на фестивала, като за тях ще гласуват чрез SMS на № 17 777 с текст DMS BUDNI и № на избраната песен за всички мобилни оператори. Приходите ще бъдат предоставени за изграждане на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в „будна кома“.

Седмицата на Вяра, Надежда и Любов ще протече по следната програма:

 

10 септември - Вечер на фолклора – с участие на фолклорни състави и изпълнители и духов оркестър

11 септември – Вечер за класиката – с участие на класически ансамбли, оркестри и хорове

12 септември - Вечер на поп музиката – с участието на утвърдени и млади изпълнители

13 септември - Вечер на рок музиката – с участието на рок групи

 

14 септември - Фестивал за поп и рок музика – София 2012

І Категория  - Международен конкурс за изпълнители

15 септември - Фестивал за поп и рок музика – София 2012

  ІІ Категория – Конкурс за нова българска поп и рок песен

16 септември – Фестивал за поп и рок музика – София 2012

  Гала вечер – Награждаване на лауреатите от двата конкурса       

 

Всички тези вечери, проведени в дните на „Вяра, Надежда и Любов” са посветени на Националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри”.

В седмицата на „Вяра, Надежда и Любов“ участие ще вземат организации и фирми – патньори,  привлечени както от благотворителната кауза, така също и от самия празник. Те ще бъдат позиционирани в специално изградени за целта шатри. В тях фирмите ще направат изложение, представяне на продуктите си и ще извършват търговска дейност. По този начин ще се доприне за по-голяма мащабност на събитието и  по-голям уют на гостите.

Кампанията получи подкрепата на Министерството на здравеопазването, Министерството на труда и социалната политика, Сдружението на общините в Р България, Българския дарителски форум и много неправителствени организации.

В подкрепа на каузата застанаха също така и много артисти, изпълнители, спортисти и хора, докоснали се по един или друг начин до този проблем, като Христо Стоичков, Емил Костадинов, Яна Маринова, Светлана Тилкова – Алена, Георги Христов, Мартина Вачкова и др. В концертите участват и група „Спринт”, Петър Гюзелев - „Щурците”, Йордан  Караджов - „Сигнал”, Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Искрен Пецов, Краси Аврамов, Виктория Димитрова, актьорите от група „Жестим” и театър „МИМ-АРТ” и др.

 

Медийни партньори са БНТ, БНР, БГ радио, БТВ Радио Груп, радио Романтика, Magic FM radio и други, както на Националната благотворителната кампания „Нека бъдем по-добри”, така също и на Фестивала за поп и рок  музика – София 2012.

За повече информация:  www.sofiasong.bgwww.po-dobri.bg

 

Очакваме Ви да се включите в благородната инициатива!