Новини

<< Към всички новини

Ученическият отбор на район "Надежда" е големият победител в първото издание на "Спортен куиз"

14/03/2023
Card image cap

Ученическият отбор на район "Надежда" е големият победител в първото издание на "Спортен куиз", реализиран по инициатива на Татяна Георгиева, Председател на Постоянната комисия за децата младежта и спорта в Столичен общински съвет.

Нашият отбор завоюва златните медали в оспорвана конкуренция на над 60 ученици от 11 и и 12 клас от районите "Нови Искър" и "Люлин". Отборът на "Надежда" отговори най-точно и най-бързо на поставените 30 въпроса на спортна тематика.

Събитието беше открито от кмета Йорданка Фандъкова, която пожела успех на участниците. „Фондация "София – европейска столица на спорта" непрекъснато инвестира в спортни събития и в изграждането на спортната инфраструктура. Само тази година спортните събития са 103" – каза кметът Фандъкова. Спортният куиз уважиха и олимпийските шампиони с ансамбъла по художествена гимнастина Лаура Траатс и Симона Дянкова.

"Инициирах тази кампания, защото вярвам в необходимостта от активен диалог и обмяна на идеи между младежите и институциите. Сигурна съм, че с партньори като тях, ще успеем да развием още повече спортната инфраструктура в столичните райони. Благодаря за подкрепата на районните кметове Димитър Димов (Надежда), Милко Младенов (Люлин), Даниела Райчева (Нови Искър), Иван Божилов (Илинден), Младен Младенов (Връбница), Рангел Марков (Банкя) и Иван Чакъров (Красна поляна). Да бъдем постоянни в усилията си, защото само така се постигат реални резултати . Ние сме един силен отбор, който днес предаде много ценно послание към идното поколение – Заедно можем повече. ", това каза Татяна Георгиева на участниците по време на Спортния куиз

Специална благодарност за отличното представяне към всеки член на победния тим на "Надежда": Иван Боянов (капитан) и Цветелина от 153 СУ "Неофит Рилски", Мариан, Кристин и Лъчезар от 54 СУ "Св. Иван Рилски", Давид и Радослав от 15 СУ "Адам Мицкевич", Алекс, Петя и Димитър от 101 СУ "Бачо Киро". В подготовката на учениците се включиха и преподавателите по физическо възпитание и спорт Румяна Предова (15 СУ), Роза Тренева (101 СУ) Методи Киричков и Александър Александров (54 СУ).

"Благодаря за отличната координация и на четирите ръководства на средните училища в район "Надежда" 15 СУ "Адам Мицкевич", 101 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "БАЧО КИРО" , 153 ПРОФИЛИРАНА ГИМНАЗИЯ "НЕОФИТ РИЛСКИ"и 54 СУ!", това каза инж. Димитър Димов, кмет на район "Надежда".

"За успешното провеждане на събитието се погрижи екипът на Фондация "София- европейска столица на спорта" . Сигурен съм, че интересните въпроси, които днес зададоха на учениците предизвикаха техният по-голям интерес по спортните теми", допълни той.

Това е само началото на една мащабна идея за спорт сред подрастващите, която ще развием в северните райони на София.