<< Към всички новини

Детски градини от район "Надежда" участваха в проект за приобщаващо образование от ранна възраст на деца със затруднения и деца със синдром на Даун

09/03/2023
Card image cap

Две детски градини от район "Надежда" участваха в проект за приобщаващо образование от ранна възраст на деца със затруднения и деца със синдром на Даун, реализиран от Столична община.

Нашите представители - специалните педагози от 171 ДГ "Свобода" и 172 ДГ "София" имаха възможност да се включат в обучителните семинари на логопеда София Вълнеева. Те получиха ценна теоретична и практическа подкрепа от нея, както и три от нейните авторски игри - "Звукова поща", "Звукови мишлета" и "Мама каза, Татко каза". Ресурсите ще бъдат използвани в групите на 4, 5, 6 годишните деца.

Общо 32 градини от Столична община и над 60 педагози се включиха в обучителните семинари по Проекта, в залата на домакините от Фондация "Светът на Мария".

Проектът е под егидата на председателя на Столичен общински съвет Георги Валентинов Георгиев , който подкрепя инициативи и проекти в грижа за деца и младежи със специални образователни потребности.