Комплектоване на преписка за изкупуване на право на собственост от физически и юридически лица на земя с учредено право на строеж

<< Към всички новини

Район „Надежда“ организира информационна среща за саниране на многофамилните жилищни сгради

01/02/2023
Card image cap

 

 

Район „Надежда“ организира информационна среща за саниране на многофамилните жилищни сгради

 

На 8 февруари (сряда) в 18.30 ч. в залата на Общински културен институт-Надежда (бул. Ломско шосе №2) ще се проведе  информационна среща за представяне на процедура за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“ по Национален план за възстановяване и устойчивост.

Ще бъдат представени основните изисквания и условия за кандидатстване по програмата, а присъстващите ще могат да зададат конкретни въпроси относно реализацията ѝ.

Припомняме, че по тази процедура са допустими всички многофамилни жилищни сгради, които се управляват по реда на Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС), в които:

· броят самостоятелни обекти са най-малко четири и принадлежат на повече от един собственик;

·  проектирани са преди 26 април 1999 г.

Одобрените сгради ще получат до 100 % безвъзмездна финансова помощ

Заявлението за участие от страна на етажната собственост  (с необходимите приложения) ще се подава в срок до 17,00 ч. на 10.05.2023 г. на адрес:  ул. „Кирил Дрангов“ 55, всеки работен ден. 

Документите и актуална информация за кандидатстване в Програмата са публикувани на интернет страниците на: район “Надежда“ (),   както и на стравиците на Столична община и Министерство на регионалното развитие и благоустройството.