Новини

<< Към всички новини

Кръжок "Малки кулинари“ в 141 ОУ "Народни будители"

25/01/2023
Card image cap

Кръжок "Малки кулинари“, с участието на децата от подготвителните групи, се провежда в 141 основно училище в район "Надежда".

Специален гост на първото занимание е Светла Маркова – носител на приза на Столична община „Будител на годината“ за 2016 г., която приготви вкусна баница с помощта на малките готвачи.

„Всички сме единодушни за значението на здравословното хранене в предучилищна възраст. Това е времето, когато семействата и учителите играят важна роля за формирането на хранителните навици на децата“, това каза Йоанна Василева, ръководител на Кръжока и преподавател в основното училище.

Заниманията се провеждат от началото на учебната година, като за създаване на настроение и приятни емоции са закупени престилки и шапки, които децата с удоволствие използват. Сред кулинарните творения са баници, сандвичи, плодови салати, фрешове и други.

Поздравления към екипа на 141 ОУ „Народни будители“, който се стреми по забавен и интересен начин да формира нови знания за здравословните храни, да изгради хранителни навици и култура на хранене.