Новини

<< Към всички новини

Рекорден брой излезли от употреба моторни превозни средства са стикирани в район "Надежда" през 2022 г.

03/01/2023
Card image cap

Рекорден брой излезли от употреба моторни превозни средства са стикирани в район "Надежда"  през 2022 г.

 

Рекордните 545 броя излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС) са стикирани  през 2022 г. от районна администрация „Надежда“.   

От  тях, 388  броя  са доброволно преместени от собствениците им, в установения срок. Принудително са репатрирани почти 100 броя  излезли от употреба автомобили.  Останалите стикирани автомобили са в различен етап на административната процедура.

"Активната работа по темата с ИУМПС е важна крачка към освобождаване на повече паркоместа в района. Благодаря на целия ресорен екип и всички активни граждани, които продължават да подават сигнали чрез info@so-nadejda.com, приложение "Гражданите" и гражданските групи в социалната мрежа, сред които "Безумията в София".", каза кметът на район "Надежда"  инж. Димитър Димов.

Припомняме, че за излязло от употреба моторно превозно средство се счита такова, на което знакът за технически преглед не заверен. Необходимо е да са изминали 3 месеца от последната заверка на техническия преглед (по постановление на Министерски съвет, прието на 08.01.2021 г.) Важно условие за обработка на автомобил като  ИУМПС  е същият да се намира върху терен общинска или държавна собственост.

След поставянето на стикер-предписание тече 3-месечен срок за доброволно премахване в частен терен или предаване на площадка за временно съхраняване. В случай, че това това не се случи доброволно в законоустановения срок, колите се репатрират принудително на специализиран паркинг.