Новини

<< Към всички новини

Кметът на район "Надежда" връчи посмъртно златна монета за обществен принос на сенсей Спас Спасов, основател на карате клуб "Локомотив" София"

22/12/2022
Card image cap

С огромно вълнение връчих златна монета за обществен принос към район "Надежда" в памет на сенсей Спас Спасов, основател на карате клуб "Локомотив" София.

Специалната награда получи неговият син Димитър Спасов, в присъствието на всички треньори и деца от школата на червено-черните.

Официални гости на емоционалната среща бяха Даме Стойков, президент на ОСК Локомотив, Татяна Георгиева, Председател на Комисията за децата, младежта и спорта в Столичен общински съвет, Иван Божилов, кмет на район "Илинден", Анна Александрова, народен представител и много приятели на "Локомотив". Негови възпитаници са братята Дарин и Деян Ангелови, които са и жители на нашия район.

"Винаги ще помним уроците на сенсей Спас Спасов - той беше не само майстор на спорта, но и морален стожер за следващите поколения локомотивци. Човек, оставил след себе си не само купи и медали, но и стотици влюбени в каратето деца.", казах по време на връчването на златната монета.

"За мен тази награда има огромна стойност - баща ми беше свързан с "Надежда" и развитието на спорта в "Локомотив" през целия си живот.", каза неговият син Димитър Спасов пред гостите.

Неслучайно думите на сенсей Спасов: "Винаги бъди себе си! Вярвай в себе си! Силата е с вас! Винаги с вас!", остават като послание за малки и големи каратеки на стадион Локомотив.

Специална изненада от мен и кмета на район "Илинден" Иван Божилов беше подарък за фен клуба на "Локомотив", които развиват собствен подкаст за историята, успехите и лицата на червено-черните. Наградата получиха Радослав Сапунджиев и Стефан Грънчаров.

Винаги ще пазим жив образа на сенсей Спас Спасов в нашите сърца - пример за младите спортисти, решили да следват неговия път.