<< Към всички новини

ПРОВЕДЕНА ИЗЛОЖБА И ГЛАСУВАНЕ НА МЯСТО ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА НАГРАДАТА НА ГРАЖДАНИТЕ В КОНКУРСА „ЖИВА ВОДА“, ПРОЕКТ УРБИНАТ

22/11/2022
Card image cap

ПРОВЕДЕНА ИЗЛОЖБА И ГЛАСУВАНЕ НА МЯСТО ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА НАГРАДАТА НА ГРАЖДАНИТЕ В КОНКУРСА „ЖИВА ВОДА“, ПРОЕКТ УРБИНАТ

 Въпреки лошото време жителите на район „Надежда“ посетиха изложбата на открито и дадоха своя глас за определяне на наградата на гражданите в студентския конкурс „ЖИВА ВОДА“, който  се проведе в рамките на проект „URBiNAT“! 

По време на изложбата, жителите на район „Надежда“ имаха възможност да се запознаят с проектите на живо и да изберат своя фаворит като гласуват за една от шестте студентски разработки за минерален басейн в район „Надежда”.
 
 
Представянето на студентските проекти се състоя на мястото, отредено за изграждане на минералния басейн, а именно зад 15-то СУ „Адам Мицкевич“.
 
 
 Архитектурно-градоустройствени разработки са дело на студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и Висшето строително училище (ВСУ) ,,Л. Каравелов”. Те са част от проведения студентски конкурс, който се реализира в рамките на проекта „URBiNAT“ – „Прилагане на иновативни природосъобразни решения в градовете“ по Програма „Хоризонт 2020“ на Европейския съюз.
 
 
В първата фаза на конкурса бяха отличени три проекта от международно експертно жури, които ще получат парични награди. Предвидена е и специална награда от името на жителите на район Надежда. Премията за екипа, чиято идея получи най-много гласове, е в размер на 2000 лв. и е осигурена от организаторите на конкурса като част от проект „URBiNAT“.

 Припомняме, че онлайн гласуването приключва на 22.11.2022 г. (вторник) до 24:00ч., като дотогава всеки желаещ има възможност да даде своя глас в електронна среда на следния линк: https://bit.ly/3E78AGa, а проектите може да разгледате тук

Благодарим на всички, които уважиха събитието и споделиха своето мнение с екипа по проекта! Специални благодарности на г-жа Светлана Недкова за съдействието и участието в мероприятието, която е сред представителите на Консултативния съвет с граждани, който бе създаден по проекта. 

Повече информация за конкурса ЖИВА ВОДА можете да откриете на официалната му страница:
 
https://konkurs-baseyn-nadezhda.eu/
 
 Повече информация за проект УРБиНАТ можете да откриете на официалната му страница:
 
https://urbinat.eu/
 
 Както и във Фейсбук:

https://www.facebook.com/URBiNAT