Новини

<< Към всички новини

С фолклорно надиграване приключиха дейностите по проект„Продължаваме с движение за здраве и дълголетие“

09/11/2022
Card image cap

С фолклорно надиграване в Клуба на пенсионера в кв. Свобода завърши проект "Продължаваме с движение за здраве и дълголетие".

Той бе реализиран от район "Надежда" с участието на близо 50 възрастни хора от трите клуба.на пенсионера и хората с увреждания в район "Надежда"!

"Искрено се радвам да видя колко благоприятно се отразяват фолклорните танци на двигателната активност и настроението ви.", каза заместник-кметът на района Мая Благоева на финалното събитие.

Освен това, участниците правиха и активни упражнения в Северен парк, като профилактика на сърдечно-съдовата система и дихателните пътища.

Достойни "съперници" в надиграването бяха представители на Клуба на български хора "Боговица" към читалищата от район Надежда - "Съзнание" 1919 и "Искра" 1954, с художествен ръководител Цветанка Арсова.

Освен с аплодисменти за всички участници, Мая Благоева награди най-дейните сред тях в категориите "Най-пъргав играорец" за Емил Лангов, " "Най-всеотдаен хореограф" за Цветанка Арсова и "Най-кръшна баба" за Юлия Яръмова. Всички участници получиха и специални грамоти.

Проектът е финансиран по Програмата за физическото възпитание и спорта на Столична община, тъй като е свързан и със социалната интеграция чрез спорт на рискови групи-възрастни и хора с увреждания.