Новини

<< Към всички новини

Уникални авторски украси в първото издание на "Есенен празник на плодородието"

28/10/2022
Card image cap

   Уникални авторски украси в първото издание на "Есенен празник на плодородието"

 

Първото издание на "Есенен празник на плодородието" представи уникална авторска изложба на есенна декорация - рисунки, тикви, пана, декупаж и др.

Изложбата беше открита от инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“ и изпълнителният директор на съорганизатора "Пазари Север" ЕАД Светослав Тодоров на територията на Фермерски пазар "Надежда".

"Благодаря за активността , креативните идеи и страхотното творческо изпълнение на всички участници - децата, родителите и учителите от 12-те детски градини в район "Надежда"!", каза инж. Димов на гостите на Празника.

"Това е само първото от серия събития, които занапред ще организираме и ще превърнем в традиция! Благодаря ви, че сме заедно! ", каза по време на приветственото си слово изпълнителният директор на дружеството Светослав Тодоров.

За празничното настроение допринесе и тематичната музикална програма в изпълнение на прекрасните деца от 90 ДГ "Веса Паспалеева".

Част от празника беше и кулинарната изложба на ястия с тиква, дарение от екипа на "Пазари Север" ЕАД и изработена от всяка детска градина. Те представиха както традиционните тиквеник и сладкиш с тиква, така и капама в тиква и плодов пунш в тиква. Специална изненада за гостите бяха 300 безплатни парчета печена тиква, дарение от производител на тикви и търговец от Фермерски пазар "Надежда".

Партньор на събитието е Институт по декоративни и лечебни растения - София, които направиха събитието по-пъстро и колоритно. Техният щанд предлагаше на всеки посетител както любопитна информация за тиквите, така и много зеленина и свежест от билки и други растения.