Новини

<< Към всички новини

Празник на тема БДП в Северен парк

02/11/2022
Card image cap

Заместник-кметът на гр. София и Председател на Съвета по безопасност на движението на децата в София Кристиан Кръстев присъства на финалното събитие от проект "Ти си Надежда на пътя".

"Поздравявам ви за знанията и прекрасното представяне в днешните състезателни игри, но не забравяйте да бъдете особено внимателни на пътното платно! Вниманието на пътя спасява животи!", каза той на участниците.

В Северен парк видяхме стотици усмихнати деца и младежи, уверено управляващи велосипеди и познаващи правилата за движение на пътя. Малчуганите от 15 ДГ "Чучулига" и 171 ДГ "Свобода" дадоха старт на.велоемоциите , а след тях участниците от 6 училища в две възрастови групи демонстрираха завидни умения, концентрация и ловкост.

Сред специалните гости бяха още Татяна Георгиева , общински съветник и Председател на Комисията за децата, младежта и спорта , инж. Петър Ташев , заместник-кмет на район Надежда, Анита Игнатова, началник-отдел "Образование", комисар Мирослава Атанасова и г-н Боянов от 2 Районно полицейско управление и много други приятели на "Надежда".

Всеки от тях подписа специалната Харта по пътна безопасност "Аз съм Надежда на пътя", за да гарантира , че ще бъде посланик на темата.

Изказвам специална благодарност към директорите на 12 тте детски градини, както и директорите на всички общински училища, които за пореден път са наш активен партньор в провеждането на подобни образователни.кампании.

С нас на празника бяха и деца от ЦСОП "Едуард Сеген",които също аплодира майсторските изпълнения.

Всички участници получиха светлоотразителни ленти, сертификати за участие, а призьорите : учебни пътни знаци, каски, ръкавици, светлинна сигнализация за велосипеди.

Проект "Ти си Надежда на пътя" се финансира от Съвета по безопасност на движението на децата в София и включваше четири състезателни дни, в които участваха близо 400 деца и младежи.от "Надежда"!