Новини

<< Към всички новини

Празник на тема БДП с отбори от 24 ДГ "Надежда" и 172 ДГ "София" по проект "Ти си НАДЕЖДА на пътя"

02/11/2022
Card image cap

В истински празник по пътна безопасност се превърна и третият ден от проект "Ти си Надежда на пътя".

Домакините от 24 ДГ "Надежда" посрещнаха десетки нетърпеливи и добре подготвени малчугани на изградената площадка по безопасност на движението в двора на градината.

Децата от 172 ДГ "София" също впечатлиха с подготовката си и желанието за победа в игрите.

Демонстрации по справяне със ситуации на пътното платно, разпознаване на пътни знаци, забавни игри с участието на светофара, гатанки на тема основни правила по пътна безопасност - всичко това се превърна от полезен урок в интерактивни игри и забавен ден за прекрасните деца на "Надежда".

За смеха и веселието отговаряха дежурните "полицаи" от парти агенция Animatori.bg !

Специални гости отново бяха част от лицата на кампанията "Успели българи дават личен пример" Диана Николова-Миланова, Галя Щърбева, Цвети Радойчева и Елена Карабойчева.

Те подписаха специалната Харта по пътна безопасност, част от проект "Ти си Надежда на пътя", с която гарантират, че ще бъдат пример за подражание като участници в движението. Към тях се присъединиха и директорите Иванка Иванова и Емилия Петрова, които също приеха условията на Хартата.

Сертификат за участие получи всяко дете, комплект учебни пътни знаци прие всяка градина, а специалната изненада- мини стоп палка зарадва децата и гостите на събитието.

Децата са добре подготвени па темата пътна безопасност, от нас се иска да бъдем положителен пример за тях на пътя , за да не се налага ежедневно да ни бъдат коректив по пътна безопасност.

Наш партньор в проекта е и Сдружение Заедно сме Надежда -винаги активни по важните теми за нашият район.

В края на празника децата и гостите изпратиха балони с послание "Ти си Надежда на пътя " с обещанието да бъдат истински пример.

Проект "Ти си Надежда на пътя" е финансиран от Съвет по безопасност на движението на децата в София към Столична община и ще завърши с предизвикателство по колоездене за учениците от училищата в район Надежда на 25 октомври, в Северен парк, от 10.00 ч.