Новини

<< Към всички новини

Празник на тема БДП с отбори от 38 ДГ "Дора Габе", 137 ДГ "Калина Малина", 6 ДГ "Вълшебен свят" и 115 ДГ "Осми март" по проект "Ти си НАДЕЖДА на пътя"

02/11/2022
Card image cap

Тервел Пулев, Ники Василковски и Диана Миланова откриха първите състезателни игри на тема безопасност на движението от проект "Ти си НАДЕЖДА на пътя" . Образователната кампания се провежда за втори път в район "Надежда" и надгражда знанията на децата по пътна безопасност чрез интерактивни уроци и тематични игри.

"Искрено вярвам, че вие сте нашата надежда на пътя - запазете тези знания и дисцплина в поведението си на пътя!", каза Тервел Пулев на децата.

"Подобни системни усилия за реализиране на образователни проекти на тема БДП са гаранция за живота и здравето на нашите деца.", допълни Ники Василковски .

Представителни отбори от 38 ДГ "Дора Габе", 137 ДГ "Калина Малина", 6 ДГ "Вълшебен свят" и 115 ДГ "Осми март" демонстрираха знания за правилно поведение на пътя, пътните знаци, пресичане на пешеходна пътека, разграничиха звукови сигнали от полицейска и пожарна кола, както и линейка. Децата разказаха на своите гости защо не трябва да се преминава с велосипед или тротинетка през пътното платно. Децата се забавляваха с танци, песни и актьорското участие на любимата им тема за пътна безопасност.

За смеха и веселието отговаряха дежурните "полицаи" от парти агенция Animatori.bg !

Специални гости на събитието бяха още Тихомир Балевски (автомобилен състезател), Николай Борисов, полицейски служител и Георги Мавров (пожарникар), чиито деца се обучават в градината-домакин 38 ДГ "Дора Габе".

Гостите разписаха специална Харта за пътна безопасност "Аз съм Надежда на пътя", с която гарантират, че ще спазват правилата за движение на пътя и се ангажират за привличане на все повече посланици на пътната безопасност.

Следващите състезателни игри по пътна безопасност са с домакини 15 ДГ "Чучулига" и 24 ДГ "Надежда", и ще се проведат съответно на 19.10. и 20.10. 2022 г на площадките по пътна безопасност, а финалните игри са в Северен парк (от ул. Народни будители) на 25 октомври, с начален час : 10.00 ч.

Всички 12 детски градини в район "Надежда" са поканени в Проекта, като те ще участват с представителни отбори .

Проект "Ти си НАДЕЖДА на пътя" е финансиран от Програма за живота и здравето на децата като участници в пътното движение на Столична община , към Съвета по безопасност на движението на децата в София (СБДДС на Столична община).

Тервел Пулев / Tervel Pulev

Николай Василковски Николай Василковски

Успели българи дават личен пример