Извършване на писмени справки относно разпределение на идеални части от общите части на сграда с етажна собственост

<< Към всички новини

Кампания „Очила симулиращи употреба на алкохол или марихуана“.

21/10/2022
Card image cap

Кампания „Очила симулиращи употреба на алкохол или марихуана“.

 

Екипът на Център по превенция към МКБППМН, СО - район „Надежда“ открива кампания „Очила симулиращи употреба на алкохол или марихуана“.

Информационната кампания е насочена към ефектите от психоактивни вещества и рисковете при шофиране под въздействието на употребата им.

За целта ще бъдат провеждани занимания, по време на които ще се използват специални очила, които симулират ефектите от алкохол и марихуана и когато младежите ги ползват и правят игрите, които са подготвени, те ще могат да усетят на практика какви са ефектите от психоактивните вещества и как се затрудняват техните движения, преценки.

След използването на симулиращите очила ще бъде проведена дискусия и беседа с цел превенция на тема употреба на алкохол, марихуана или райски газ и сядането зад волана след употребата им.

Инициативите ще се реализират по предварително изготвен план в средните училища на територията на район „Надежда” – 15 СУ „Адам Мицкевич”, 54 СУ „Св. Иван Рилски”, 101 СУ „Бачо Киро” и 153 СУ ”Неофит Рилски”. Те са предназначени за ученици от 11-ти и 12-ти клас.

Заниманията ще се провеждат с подкрепата на обществени възпитатели от МКБППМН при район „Надежда“ - Столична община , училищните комисии за борба с противообществените прояви на молетни и непълнолетни лица /УКБППМН/ и психолози от Дневен консултативен център за деца, юноши и родители /ДКЦДЮР/ към Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите /ПИЦ по ПН/– София.

Източник на снимка: интернет страницата на БНР (bnr.bg)