Новини

<< Към всички новини

Първият изрисуван обект в район „Надежда“ - част от проект City Gallery Nadezhda

01/09/2022
Card image cap

Представяме първия от трите изрисувани обекта в район „Надежда“ - част от проект City Gallery Nadezhda.

Художествената намеса е извършена на трафопост в междублоковото пространство на бл. 151 и бл. 152 в ж.к. „Надежда“ 1.

„ Поздравявам артистите за новия цветен облик на съоръженията, с което правят градската среда разнообразна и ярка. ", каза инж. Димитър Димов“, кмет на район „Надежда“.

„Смятам, че проектът дава възможност на младите артисти да допринесат със своя талант и въображение за по-красив и приветлив облик на градовете, като едновременно с това отправят своето послние за отговорно отношение към елементите от градската среда и природата”, това каза Николай Петров от фондация Citywise“.

Участие в създаването на красивите творби на обект 1 взеха артисти от различни страни, всеки със свой собствен стил: Bilos @_bilos_ ; Minos @ Sotos_ ; Xpome @x_p_o_m_e ; Glow @ Glow

Изпълнението на проекта стартира през месец октомври 2021 г. и ще продължи с художествена намеса в останалите части на района. Целта на художниците от Фондацията е да направят ежедневието на софиянци по-цветно и красиво.

Съвместната инициатива се реализира от фондация Citywise в партньорство със Столична Община Район "Надежда", ЕРМ Запад – Електрохолд и представлява трансформиране на столичната градска среда.