Новини

<< Към всички новини

Кампанията на Столична библиотека „Зелени библиотеки“ завършва осмия си сезон в Северния парк

25/08/2022
Card image cap

Северния парк (27 август) и на Витоша, на поляната пред хижа „Алеко” (28 август).

Организаторите Кампанията на Столична библиотека „Зелени библиотеки“ завършва осмия си сезон в са подготвили стем игри, занимания с популярните bee-botове и робота Quincy, атрактивни книжки за оцветяване за децата.

Към нас в Северния парк ще се присъдинят и младите дарования от детска вокална група „Палави ноти“ и театралната работилница на Ирен Кривошиева от школата за сценични изкуства „Essence”.

В поетично-музикалния „десант” ще участват: в Северния парк - поетите Валентина Радинска, Виолета Христова и Ралица Стоименова (китара и вокал), а в парк Витоша - Георги Гаврилов, Анна Лазарова и Кирил Коев (китара).

Посетителите ще могат да разгледат пътуващите документални изложби: „Из парковете на София – минало и настояще “, посветена на историята на любимите софийски паркове.

Мобилната библиотека "Библиобус" ще докосне читателите до над 1500 класически заглавия и бестселъри на съвременни автори.

Буккросингът „Споделени книги“ – „Вземи, прочети, върни“ предлага на посетителите да дарят ново прочетено заглавие от личната си библиотека и да вземат друга интересни книга.

Всеки желаещ може да си вземе безплатна едногодишна читателска карта на Библиотеката на София и подарък - книга.

Очкаваме ви от 10 до 14 часа в Северния парк (27 август, събота) и на Витоша, на поляната пред хижа „Алеко“ (28 август, неделя) от 11 до 14 часа.

Споделете със Столична библиотека последните летни уикенди с хубава книга, интересни срещи, приятно лятно настроение!