Новини

<< Към всички новини

Отличие на трима младежи за участието им в предотвратяване на сериозен пожар в Северен парк

17/08/2022
Card image cap

Началникът на 2 районна пожарна служба (РНОБЗН) комисар Стоян Василев отличи трима младежи за участието им в предотвратяване на сериозен пожар в Северен парк.

Учениците от 8 и 10 клас Стефан Божилов, Спас Атанасов, и Любомир Дяков са реагирали светкавично, като са започнали гасене на локалния пожар преди пристигането на пожарникарите.

Докато били на разходка в столичния парк, младежите забелязали дим в участъка при “Слънчевия часовник“. „Пламъците вече бяха обхванали тревните площи, които най-вероятно са били подпалени недобросъвестно.“, обясниха момчетата. Те разказват, как без да губят време, изтичали до най-близкото място и взели лопати, с които започнали да удрят пламтящите треви и прекъснали пътя ня огъня. Междувременно будни граждани позвънили на телефон 112 и само след няколко минути на мястото пристигнал екип огнеборци от 2 РНОБЗН.

„Възхитен съм от смелата ви постъпка и искрено се надявам действията ви да послужат за пример на младите хора в града ни!”, каза инж. Петър Ташев, заместник - кмет на район „Надежда“ по време на срещата с активните младежи.

В присъствието на целия състав от дежурната смяна на Районната служба, комисар Стоян Василев отличи младежите с грамоти и тениски. „За мен е удоволствие да стисна ръката на достойни младежи като вас!", каза комисар Василев. Вярвам, че вашата постъпка е достойна за отличие, особено във времена, когато имаме все по-малко примери на съпричастност.

„Благодаря на вашите родители и учители, че са възпитали във вас чувство за дълг към обществото”, добави още той.

От екипа на Втора районна служба Пожарна безопасност и защита на населението напомниха , че остава висока опасността от възникване на пожари през летните месеци и гражданите трябва да бъдат особено внимателни.