Заместник-кметът на София Ирина Савина: Започваме строително-ремонтни дейности в 26 училища и детски градини по ОПРР „Региони в растеж“

<< Към всички новини

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит бе отслужена архиерейска литургия в обновения храм "Св. Пророк Илия" в кв. Илиянци

19/07/2022
Card image cap

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит бе отслужена архиерейска литургия в обновения храм "Св. Пророк Илия" в кв. Илиянци, възглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

На тържественото освещаване присъстваха негово високо преподобие архимандрит Василий, протосингел на Софийския митрополит, негово високо преподобие архимандрит Евтимий , духовен надзорник на Софийската епархия, домакинът отец Ириней, енорийски свещеник на кв. Илиянци, придружаващи дякони и иподякони, както и много миряни.

"В обновения пристан на този храм, всяка жадна християнска душа, може да пие от живата вода - вярата. Нека душите ви никога да не ожадняват. Тържествуват сърцата на нас-православните християни, когато се събираме по благодатен повод като освещаване на нов храм.", каза Епископ Поликарп на жителите на кв. Илиянци.

Инж. Димитър Димов, кмет на район "Надежда",благодари на отец Ириней за усилията и градивната енергия, която вложи в обновяването на храма и му връчи златна монета "Надежда" за обществен принос към развитието на района.

Отец Ириней произнесе слово, в което развълнуван благодари на всички дарители и спомоществуватели и благопожела на присъстващите да го поддържат и облагородяват, защото храмът е място, където Бог обитава и присъства по един по-особен начин, място, в което трябва да се молим и да търсим своето спасение.

На храмовия празник Свети Илия на 20 юли , от 11.30 ч. ще се извърши и курбан за здраве и благоденствие.