Новини

<< Към всички новини

Район "Надежда" продължава работа по проект "България срещу диабета" с покана за безплатен обучителен лагер за деца "Модерни практики за контрол на диабета"

15/07/2022
Card image cap

Район "Надежда" продължава работа по проект "България срещу диабета" с покана за безплатен обучителен лагер за деца "Модерни практики за контрол на диабета"

Той ще се проведе в периода от 28 август до 1 септември в хотелски комплекс "Магурата".

Организатори са „Лайън клуб“, съвместно с партньорите от Българска асоциация „Диабет“ (БАД) и Националното сдружение по детска ендокринология (БНСДЕ).

Целта на лагерите е децата и техните семейства да се запознаят със спецификите на заболяването и с всички модерни практики за прецизен контрол на нивата на кръвната захар, за да постигнат състояние „условно здраве“, както и да изградят самочувствие у подрастващите, да развият и усъвършенстват лидерските им умения.

По време на лагера с децата и родителите ще работят добре подготвени лектори: практикуващи лекари по детска ендокринология, членове на Националното сдружение по детска ендокринология (БНСДЕ) и треньори от Първа детска академия „Голдън Лайън“.

Лагерите са напълно безплатни за дете и един негов родител или настойник. Провеждат се в хотелски комплекс „Магура“, в непосредствена близост до единственото тектонско езеро в България - Рабиша.

В петдневния курс семействата ще получат практически знания за правилно хранене и дозиране на инсулин, за правилен контрол при физически натоварвания, приемане на сложни въглехидрати (вредни, но любими на децата храни), ще научат как се работи със съвременните електронни сензори за следене нивата на кръвната захар и ще се запознаят със специфичното действие на различните видове инсулин.

За децата е разработена интересна увлекателна програма, чиято цел е не само да осъзнаят в действие влиянието на спорта, емоциите и адреналина върху контрола на кръвната захар, но и да преживеят приятни моменти с близки хора в спокойна среда.

Телефон за записване: 0887 806086 – д-р Герго Гергов - ръководител на националната кауза “България срещу диабета“.

Местата са ограничени!