Комплектоване на преписка за изкупуване на право на собственост от физически и юридически лица на земя с учредено право на строеж

<< Към всички новини

Втора киновечер в Северен парк!

15/07/2022
Card image cap

Втората ни киновечер в Северен парк е на 17 юли! (от страната на жк "Свобода")

Начало: 20.30 ч и вход Свободен!

Лятното кино с район "Надежда" ще започне със "синята" програма - цветът на водата. Елемент, който свързва филмите ще бъде водата, но всички те са много различни. Ще преминем през документално кино, експериментално, анимация, българско, и дори екстремно кино.

Акцент от програмата са "Сантяго" на аниматора Андрей Кулев, номиниран на тазгодишния София Филм Фест. Филмът е базиран върху повестта на Ърнест Хемингуей "Старецът и морето". Лавирайки между смеха и тъгата, Сантяго ни понася на пътешествие, достойно за текста, който го е вдъхновил.

Друг акцент е ко-продукцията между България и Германия - "Довиждане" на режисьорите Йордан Петков и Еди Шварц, разказващ за премеждията на немско семейство, дошло на почивка в Слънчев бряг, без да подозират колко са неподготвени за това място.

Ще покажем също българския "Нагоре и през" на Камен Стоянов - един същински пример за филм, който определено прекрачва границата на реализма, без това да му пречи да ни покаже нещо доста реално. Всичко в него започва от пътешествието на кофа, пълна с морска вода, изкачваща се нагоре по стръмна скала, незнайно накъде.

Включени са още филми от Франция и Финландия.