Заместник-кметът на София Ирина Савина: Започваме строително-ремонтни дейности в 26 училища и детски градини по ОПРР „Региони в растеж“

<< Към всички новини

Район "Надежда" Ви кани на лятно кино в Северен парк на 2 и 3 юли!

24/06/2022
Card image cap

Район "Надежда" Ви кани на лятно кино в Северен парк на 2 и 3 юли! Начало 20.30 ч, а входът е свободен!

Съвсем в началото на най-летния месец се отправяме към поляните в Северен парк, за да споделим заедно магията на късото кино с екипа на Кинематограф.

Ще организираме две последователни прожекции отдясно на входа на парка откъм ул. Народни будители (жк Свобода). Събитието е част от календара на Местната комисия за борба за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в район "Надежда".

Първата киновечер с късометражни филми започва със синята програма - цветът на водата. Елемент, който свързва филмите ще бъде водата, но всички те са много различни. Ще преминем през документално кино, експериментално, анимация, българско, и дори екстремно кино.

Акцент от програмата са "Сантяго" на аниматора Андрей Кулев, номиниран на тазгодишния София Филм Фест. Филмът е базиран върху повестта на Ърнест Хемингуей "Старецът и морето". Лавирайки между смеха и тъгата, Сантяго ни понася на пътешествие, достойно за текста, който го е вдъхновил.

Друг акцент е ко-продукцията между България и Германия - "Довиждане" на режисьорите Йордан Петков и Еди Шварц, разказващ за премеждията на немско семейство, дошло на почивка в Слънчев бряг, без да подозират колко са неподготвени за това място.

Ще покажем също българския "Нагоре и през" на Камен Стоянов - един същински пример за филм, който определено прекрачва границата на реализма, без това да му пречи да ни покаже нещо доста реално. Всичко в него започва от пътешествието на кофа, пълна с морска вода, изкачваща се нагоре по стръмна скала, незнайно накъде.

Включени са още филми от Франция и Финландия.