Новини

<< Към всички новини

140 юбилеен форум "Предучилищно образование в България: постижения и хоризонти"

24/06/2022
Card image cap

140 юбилеен форум "Предучилищно образование в България: постижения и хоризонти" беше открит в София

 

На 23 юни 2022 г. беше открит 140 Юбилеен национален форум „Предучилищно образование в България: постижения и хоризонти“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Форумът  ще продължи два дни,  като в него  ще вземат участие над 60  български и международни представители. Организатор на събитието е  Българският национален комитет за предучилищно образование – ОМЕП, това е неправителствена организация, структура на Световната организация ОМЕР, която има клонове в 73 страни в света. Координира дейността си с Министерство на образованието и науката, УНИЦЕФ, Държавна агенция за закрила на детето, Съюза на учените в България, Синдиката на българските учители, Национална мрежа за децата и др.

Програмата стартира с музикален поздрав, изпълнен от възпитаниците на 38 детска градина „Дора Габе“.  Малките певци бяха наградени с бурни аплодисменти от многобройната публика в залата.

Събитието  продължи с награждаване на участници в конкурса за детска рисунка на тема: „ Моята любима детска градина“. В него са взели участие 89 деца от различни населени места в България. На  трето място бе отличена Милица Иванова ( 6 г.)  от 90 детска градина „Веса Паспалева“ . Наградата връчи  Катя Йорданова, директор на градината.

Първият ден от програмата на Форума  продължи с пленарни доклади от: проф. Мерцедес Майол Ласал – световен президент на ОМЕП, ас.д-р Адрияна Вишнич-Йевич –европейски президент на ОМЕП и проф. д-р Елена Русинова –Бахудейла –почетен член на ОМЕП.

Във втория  ден се предвижда споделяне на добри  практики , професионален  опит и взаимодействие в системата на предучилищното образование. Радваме се, че район "Надежда" ще бъде представен  от две детски градини  - 90  ДГ  чрез доклада на   Невена Кирилова –учител и Николина Трифонова- старши учител, както   и 38 ДГ  с представители Гергана Стефанова –учител и Ралица Костадинова – учител.