Новини

<< Към всички новини

Първото официално посещение на проф. д-р Адрияна Вишнич-Йевтич (Хърватска), като европейски президент на Комитет за предучилищно образование- ОМЕП е в България и район "Надежда"!

22/06/2022
Card image cap

Първото официално посещение на проф. д-р Адрияна Вишнич-Йевтич (Хърватска), като европейски президент на Комитет за предучилищно образование- ОМЕП е в България и район "Надежда"!

Визитата е част от Юбилеен национален научен форум с международно участие "Предучилищно образование в България -постижения и хоризонти " , който ще се проведе на 23 и 24 юни 2022 г в Софийски университет "Св. Климент Охридски". В него ще вземат участие над 60 университетски преподаватели, учители и директори от регионалните комитети на ОМЕП в България.

Кметът на район" Надежда " инж. Димитър Димов имаше удоволствието да връчи монета "Надежда" на проф. Вишнич-Йевтич и на почетния председател на ОМЕП за България проф.д-р Елена Русинова. Инж. Димов сподели с тях, че е горд с качеството на образователния процес в 12 -те детски градини в район "Надежда". "Поздравявам район 'Надежда" за активната работа в сектора на предучилищното образование. Десет от вашите детските градини са наши членове и споделят усилията ни за устойчиво развитие на системата. " , каза проф. Вишнич-Йевтич.

Специална изненада за госта от Хърватска беше участието на ученици от начален етап в 102 ОУ "Панайот Волов", с преподаване на хърватски език. Те пяха и рецитираха популярни произведения на родния език на европейския председател на ОМЕП. Специално внимание и поздравления получи Стоян Шапаров от 102 ОУ, който вече 5 години преподава хърватски там.

В края на разговора, всички се обединиха около тезата, че образованието на децата е най-ценното богатство за едно общество.

По-рано днес, проф. Вишнич-Йетич гостува на 90 ДГ "Веса Паспалеева" с директор Катя Йорданова, която ръководи структурата на ОМЕП в гр. София. Децата представиха интересни моменти от историята на столицата, творчески работилници и фолклорна програма пред своя гост.